Domov Kontakt
Spletne strani OMV
Spletne strani OMV
Spletne strani OMV
OMV www.omv.com/en Avstrija www.omv.at/de-at Bolgarija www.omv.bg/bg-bg Češka www.omv.cz/cs-cz Nemčija www.omv.de/de-de Madžarska www.omv.hu/hu-hu Nova Zelandija www.omv.nz/en-nz Norveška www.omv.no/no-no Romunija www.omv.ro/ro-ro Rusija www.omv.ru/ru-ru Srbija www.omv.co.rs/sr-rs Slovaška www.omv.sk/sk-sk Tunizija www.omv.tn/ar-tn Turčiji www.omv.com.tr United Arab Emirates www.omv.ae/en-ae
Spletne strani OMV Gas
OMV Gas www.omv-gas.com/de
Zapri

GDPR

Z razvojem tehnologij in nastopom digitalizacije se je količina zbiranja osebnih podatkov izredno povečala, vzporedno s tem pa se je povečal in pospešil tudi pretok informacij o posameznikih.

Tega se v OMV Slovenija zavedamo in hkrati dobro vemo, da je pravica do zasebnosti ena najpomembnejših človekovih pravic, zato jo spoštujemo že od vsega začetka, varnosti osebnih podatkov pa dajemo izreden pomen ter se držimo visokih standardov njihove zaščite.

Kljub temu je z novo uredbo prišlo do določenih sprememb, ki bodo vašo izkušnjo z nami še izboljšale. Naše ravnanje je vedno bilo in bo tudi po 25. maju 2018 vedno skladno z zakonodajo in na prvo mesto postavlja varnost vaših osebnih podatkov.

Za člane Kluba zvestobe OMV SMILE & DRIVE smo pripravili odgovore na najpogosteje zastavljena vprašanja v povezavi z GDPR.

1. Kaj je GDPR?

General Data Protection Regulation (GDPR) ali nova evropska Splošna uredba o varstvu osebnih podatkov prinaša več varnosti in pravic, saj izboljšuje varstvo osebnih podatkov in določa nova pravila, ki stopajo v veljavo 25. maja 2018. Nova splošna uredba velja za vsa podjetja, ki uporabljajo ali kakorkoli obdelujejo osebne podatke državljanov Evropske Unije in postavlja enotna pravila za varstvo osebnih podatkov v EU. Nekatera vsebinska in postopkovna vprašanja bodo v Sloveniji urejena tudi v novem Zakonu o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-2).

2. Ali morajo obstoječi uporabnik kartice zvestobe OMV SMILE & DRIVE podati novo privolitev?

Pridobitev novih privoljenj od obstoječih članov ni potrebna, saj so bila že obstoječa privoljenja skladna z GDPR. Posameznike smo namreč že sedaj v splošnih pogojih jasno obvestili, kdo je upravljavec osebnih podatkov, kakšni so konkretni nameni obdelave, izrecno pa so to seznanjenost potrdili še s podpisom ločene privolitve, v kateri je bilo to jasno zapisano. Privolitve so bile podane prostovoljno, zbrani osebni podatki so bili relevantni glede na namen obdelave in glede na razumna pričakovanja članov kluba zvestobe. Ravno tako smo posameznike že sedaj jasno obveščali o tem, da imajo možnost privolitev tudi preklicati.

Pri članih Kluba zvestobe OMV SMILE & DRIVE, ki so to postali pred 25. 5. 2018, obstoječa soglasja za obdelavo osebnih podatkov tako že zajemajo zahteve GDPR in je obdelava v ta namen zbranih osebnih podatkov skladna z GDPR.

3. Kakšne novosti prinaša GDPR članom Kluba zvestobe OMV SMILE & DRIVE?

V OMV Slovenija spoštujemo zasebnost naših strank, zato z njihovimi osebnimi podatki ravnamo odgovorno, pazljivo in skladno z veljavno zakonodajo. Da bi se lažje prilagodili novostim, ki jih prinaša GDPR, smo pripravili nove Splošne pogoje poslovanja za imetnike kartice zvestobe OMV SMILE & DRIVE. Ti so objavljeni tukaj.

GDPR članom kluba zvestobe OMV SMILE & DRIVE prinaša nove pravice, navedene tudi v novih Splošnih pogojih poslovanja za imetnike kartice zvestobe OMV SMILE & DRIVE. Posameznik lahko pravico preklica privolitve, pravico dostopa, pravico do popravka, izbrisa ali omejitev obdelave osebnih podatkov, pravico do ugovora obdelavi in pravico do prenosljivosti osebnih podatkov uveljavlja tako, da izpolni spletni obrazec na tej povezavi ali poda pisno zahtevo na naslov OMV Slovenija, d. o. o., p. p. 63, 6001 Koper.

4. Želite preveriti ali popraviti osebne podatke, ki ste nam jih zaupali ob vpisu v Klub OMV SMILE & DRIVE?

Svoje osebne podatke, ki ste nam jih zaupali ob vpisu v Klub zvestobe OMV SMILE & DRIVE, lahko preveriti ali popravite tako, da se prijavite v svoj osebni račun ali mobilne aplikacije OMV SMILE & DRIVE, kjer lahko preverite ali spremenite svoje osebne podatke in pregledate pretekle transakcije.

5. Kako stopiti v stik z nami v primeru dodatnih vprašanj?

Za vsa dodatna vprašanja smo vam na voljo:

  • prek elektronske pošte smile-and-drive.si@omv.com ali kontaktnega obrazca,
  • prek kontaktnega centra na telefonski številki 080 22 12 vsak delovnik od 08.00 do 18.00 ali
  • prek navadne pošte na naslovu OMV Slovenija, d. o. o., p. p. 63, 6001 Koper.